Luovuus

Vuosia sitten yritin selittää, minkä takia kaikista maailman asioista teen työkseni juuri softatuotekehitystä. Ja miksi se on mielestäni erittäin hieno ammatti. En tainnut vakuuttaa epäilevästä tuttavaani. Mielikuvissa introvertit nörtit puuhailevat kellarissa koneiden kanssa, paremman elämän puutteessa. Kukapa jaksaisi inspiroitua ohjelmistotuotteista. Koko homma haiskahtaa tylsältä rutiinilta.

Vastoin yleistä ennakkoluuloa tuotekehitys on luovaa työtä. Tarvitaan kekseliäisyyttä tuottaa hyviä ideoita, kykyä ratkaista monimutkaisia ongelmia ja näkemystä valita mitä kannattaa tehdä – ja mitä ei. Pitää olla empatiaa asettua käyttäjän asemaan ja silmää kauniille muotoilulle. Samaan tapaan kuin kirjailija luo tyhjästä maailman, johon lukijat voivat astua, tuotekehittäjä muokkaa ihmisten ajatelua ja käyttäytymistä tekemällä mahdottomasta mahdollista, hankalasta helppoa tai rutiinista leikkiä.

Parasta työssä on palaute. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin tuoda maailmaan jotain uutta. Nähdä, miten ihmiset ottavat sen omakseen. Parhaimmillaan yleisö kannustaa ja parjaa parempiin suorituksiin kuin esiintyvää taiteilijaa tai huippu-urheilijaa. Viime viikolla sain taas pitkästä aikaa olla mukana tuomassa uutta tuotetta markkinoille – ja muistin taas miksi, kaikesta huolimatta, olen edelleen näissä hommissa.

0 Vastausta “Luovuus”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.