Sitoutuminen

Taas neuvotellaan. Tällä kertaa en itse osallistu yhteistoimintamenettelyyn, mikä onkin ihan mukava kun edellisestä rundista on aikaa alle kolme kuukautta.

Tähän liittyen olen kuullut monien pätevien, työhönsä sitoutuneiden ihmisten avautuvan pettymyksen tunteista. ”Miksi sitoutuisin työhöni, kun Korporaatio ei ole sitoutunut minuun?” – kuuluu kysymys. Pettymyksen ymmärrän hyvin, mutta kysymysen jälkimmäinen puolisko on mieletön. Ei pörssiyritys ole ihminen, eikä sillä ole tunteita. Ei se voi sitoutua kehenkään. Yhtä hyvin voisi ihmetellä, miksei koira opi puhumaan. Tämän faktan kun oivaltaa, niin pystyy suhtautumaan tyynemmin sopeutustoimiin. Itselläni taisi olla kolmannet tai neljännet yt-neuvottelut takana ennen kuin tunnetasolla hyväksyin työsuhteen epäsymmetrisyyden.

Mutta miksi työhön sitten kannattaisi sitoutua?

Ehkäpä siksi, että se parantaa henkilökohtaista motivaatiota, viihtymistä ja menestymisen mahdollisuuksia. Jos haluaa ottaa kaiken ilon irti työstään, niin kannattaa olla sitounut. Vaikka työnantaja ei olisikaan.

0 Vastausta “Sitoutuminen”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.