Tarkoitus

Tee työtä, jollla on tarkoitus. Kehottaaa Puolustusvoimat houkutellessaan porukkaa isänmaan palvelukseen.

Yleinen mielipide taitaa olla, että työllä voi olla tarkoitus vain, jos se tapahtuu julkisella sektorilla. Yrityksen tavoitehan on vain tehdä rahaa. No, näin voi tietysti olla yrityksen omistajien näkökulmasta, mutta yhteiskunnan kannaltahan yrityksen tarkoitus on tuottaa tavaroita ja palveluita. Voitot ja tappiot ovat kohinaa ja yritys vain yksi tapa järjestää tarpeita vastaava tuotanto. Onko esimerkiksi lääkärin työ tarkoituksellisempaa terveyskeskuksessa kuin työterveyshuollossa? Tai kokevatko yksityisen päiväkodin lastentarhanopettajat työnsä vähemmän tarkoitukselliseksi kuin kaupungin palkolliset. En tiedä.

Idealistisesti ajattelen, että työn tarkoituksellisuus ei riipu siitä tienaako ilkeä kapitalisti työlläni — vai maksaako kunta tai valtio viulut — vaan siitä mitä saan aikaan.

0 Vastausta “Tarkoitus”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.