Työhyvinvointivaltio

Yhteistoimintamenettelyjen lomassa Korporaatio osoittaa aina välillä hämmästyttävää kiinnostusta palkollistensa hyvinvointiin.

Jouduin pyytämättä ja itsellenikin yllätyksenä mukaan johda omaa hyvinvointiasi esimiehenä -koulutukseen. On ilmeisesti havaittu, että jatkuvat uudelleen organisoitumiset, irtisanomiset ja yleinen sekoilu käyvät erityisesti managerien hermoille. Johtaminen, tai ainakin menestyksekäs sellainen, kun tuppaa olemaan pitkäjänteistä puuhaa.

Hassusta nimestään huolimatta kyseessä on aivan mainio ohjelma. Paketti pitää sisällään ryhmäkeskusteluja, yksilövalmennusta ja teknisen hyvinvointianalyysin. Pienryhmässä pohditaan porukalla, miten huolehtia itsestään ja työhyvinvointiasiantiuntijat taustoittavat uusimmilla tutkimustuloksilla. Etukäteen arvelin, että tämä osuus olisi kiusallista ajanhukkaa, mutta ei sinne päinkään. Olin aivan vihjeetön ihan perusfysiologisista jaksamiseen vaikuttavista asioista. Esimerkiksi siitä, että päivän aikana kannattaa pitää taukoja. Oikeasti rentoutua. Nyt olen ottanut tavaksi linnoittautua joka iltapäivä kymmeneksi minuutiksi puhelinkoppiin (avokonttorin iloja) kuuntelemaan silmät kiinni musiikkia. Ja taas jaksaa vääntää byrokratian rattaita.

Yksilövalmennuksessa taas pääsee avautumaan ymmärtäväiselle työpsykologille. Kun alkukankeudesta pääsee eroon niin itsestään puhuminenhan on oikein mukavaa puuhaa. Usein jo asioiden laittaminen sanoiksi auttaa niiden hahmottamisessa. Ja on sieltä ihan hyviä vinkejäkin tullut. Pientä insinööriä lämmittää erityisesti sykevälivaihtelun mittaamiseen perustuva hyvinvointianalyysi. Lyödään elektrodit rintaan kolmeksi vuorokaudeksi ja pidetään päiväkirjaa. Palautteesta näkee mikä toiminta kuormittaa ja mikä palauttaa. Joskus tulee yllätyksiä. Lasten nukkumaan saattaminen voi olla stressaavampaa kuin kireinkään palaveri.

Ihan halpaa lystiä tällainen hemmottelu ei voi olla. Ihmettelinkin hiukan miten kriisiyrityksellä on moiseen varaa. Kouluttajat kertoivat, että osa rahoituksesta tulee työeläkeyhtiöiltä. Mikä onkin järkevää. Nehän sen laskun maksavat, kun loppuunpalaneet avainhenkilöt tippuvat työkyvyttömyyseläkkeelle parikymmentä vuotta ennen laskettua aikaa.

0 Vastausta “Työhyvinvointivaltio”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.