Turvasatama

Uhkaavasta lamasta huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, tilille on kertynyt muutama tuhatlappunen odottelemaan sopivaa sijoituskohdetta. Samaisen kriisin johdosta hyvän kohteen löytäminen on vaikeaa. Normaali toimintamalli, eli tuhlaaminen, ei tunnu sopivalta. Kohtahan sitä menee työt ja asunnot ja joka ropo tarvitaan jne. Toisaalta eurojen lainaaminen nollakorolla eurooppalaiselle pankille, toisin sanoen rahojen jättäminen sinne tilille, lienee riskisijoitus sekin. Joko pankki menee nurin tai koko valuutta lopetetaan. Osakemarkkinoiden putoavaan veitseen ei viittis tarttua. Mitä jää jäljelle?

Ajattelin sijoittaa alumiiniin ja maailman parhaaseen polttomootoritekniikkaan.

Itse asiassa vene ei tässä tilanteessa ole ollenkaan hullumpi ostos. Pääoman menettämisen riski on pieni ja jälkimarkkinat likvidit. Käytettyjen veneiden arvo voi taantumassa suorastaan nousta, kun kukaan ei osta uusia veneitä. Kaupoille siis.

0 Vastausta “Turvasatama”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.