Lämpömittari-projekti

Sellaisen viisi vuotta on ollut harkinnassa, että josko ostais keittiön ikkunalle lämpömittarin. En ole vielä saanut aikaiseksi.

Muilta osin säätila on yleensä ilmeinen, mutta lämpötilaa on pelkästään ikkunasta katsomalla vaikea saada selville. Ennusteet on tietysti tyrkyllä netissä, televisiossa ja hesarissa, mutta ne on kuitenkin aika suuntaa-antavia. Joku aika sitten löysin Ilmatieteen laitoksen sivuilta hienon Suomen havainnot -palvelun, josta pystyy katsomaan lähes reaaliaikaista mittaustietoa kaikilta havaintoasemilta. Miksi ostaa oma epäluotettava mittari, kun lähin state-of-the-art mittauspiste on puolen kilometrin päässä?

Käytettävyys on tietysti yksi argumentti oikean mittarin puolesta. Ei tarvii etsiä läppäriä tai kännykkää, availla selainta ja tihrustaa pienellä painetusta taulukosta oikeaa riviä. Vilkaisee vain ikkunasta ulos. Käytettävyys on lähinnä paketointikysymys, kun kyseessä on näin yksinkertainen sisältö. Sääaiheisia widgettejä, palveluita ja mobiilisovelluksia on toki netti pullollaan, mutta niissä kaikissa on liikaa tietoa. Kastepiste, viimeisen tunnin sademäärä ja kymmenen päivän ennuste ovat pelkästään tiellä, kun pitäisi nopeasti päättää mitä laittaa päälleen.

Siispä tein omaksi, ja miksei muidenkin, iloksi pelkistetyn virtuaalisen lämpömittarin.


Mac-käyttäjät voivat ladata sen itselleen täältä. Alunperin ajattelin tehdä Windows Phone -sovelluksen, koska Live Tile -konsepti sopisi tähän tapaukseen kuin nenä päähän. Ongelmaksi tuli kaluston puute. WP-kehitykseen nimittäin tarvitaan Windows PC. Kotona kun on pelkästään Applen tuoteita ja toimistolla päivätyö haittaa pahasti harrastustoimintaa. Ehkä vielä joku päivä.

0 Vastausta “Lämpömittari-projekti”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.