Vapaalta

Palasin eilen töihin isäkuukauden jälkeen. Hiukan harhaanjohtavasti nimetty kuuden viikon vanhempainvapaa oli hämmentävä kokemus. Noin hyvässä mielessä. Tai mitä sitä kiertelemään. Parasta, ikinä, koskaan, missään jne.

Parantumattomana suorittajana otin vapaalle luonnollisesti muutaman tavoitteen. Tutustua molempiin poikiini. Harrastaa urheilua joka päivä. Toteuttaa joku hyödyllinen sovellus.

Ensimmäinen onnistui oikeastaan yrittämättä. Viettämällä kiireetöntä aikaa lasten kanssa pääsee helposti samalle aaltopituudelle. Oma hyvä vire antoi pitkää pinnaa. Turaaminen ei hermostuttanut. Kun aikaa oli yllin kyllin, lasten kanssa touhuaminen ei myöskään ollut este minkään muun tekemiselle. Samana päivänä voi käydä leikkipuistossa ja lenkillä ja ajaa autoradalla ja koodata ja tehdä yhdessä ruokaa ja … Jos jotain ei ehtisikään, niin ei se mitään. Huomenna sitten.
En ole varmaan ikinä urheillut näin paljon. Lähes joka päivä kävin hiihtämässä, lenkillä tai punttisalilla. Olo on ollut mitä mainioin. On helpompi hengailla kotona tekemättä mitään erityistä, kun alla on pitkä lenkki tai hikoilu painojen ääressä. Treenaamista jää ikävä. Samoin sitä ettei tarvitse herätä kellon mukaan.
Tekniikan saralla sain valmiiksi lämpömittarin. Ihan hauska projekti, jota saatan vielä jatkaa. Toinenkin vähän mittavampi hanke oli suunnitelmissa, mutta se jäi, kun hurahdin joukkorahoitettuun journalismiin. Luovuus tarvitsee sopivan määrän joutilaisuutta stressitöntä olotilaa, mikä ei nyt ole varmaan uutinen kenellekkään. Silti oli hauska huomata, miten erilaisia ideoita alkoi muutaman viikon vapaan jälkeen pulputa pintaan. Saa nähdä kantaako joku niistä eteenpäin.
Aikaisemmin olen naureskellut puheille oravanpyöristä ja downshiftaamisista. Nyt en enää ole niin varma.

0 Vastausta “Vapaalta”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.