Nimenhuuto

Eka työpäivä uudella toimistolla. Puretaan kamoja muuttolaatikoista ja viritellään verkkoyhteyksiä. Jutellaan uusista työmatkoista, puutuvista pukukopeista ja juuri päättyneistä kesälomista. Raksamiehet asentavat kalusteita neukkareihin. Uuden toimipaikan avaamisen kunniaksi Korporaatiokin on heltynyt ja hoitanut paikalle lavallisen pullaa.

Positiivinen kuhina muuttuu hermostuneeksi hiljaisuudeksi kun Yksikön päällikkö kokoaa porukat laatikoiden, hyllyjen ja paikkaansa etsivien huonekalujen keskelle pikakokoukseen.

”Niin kuin tiedätte YT-neuvottelut ovat päättyneet. Kerron nyt keillä on paikat uudessa organisaatiossa”. Yksi kerrallaan nimet putoilevat ilmaan. ”Alanen – ei paikkaa. Aarnio – ei paikkaa. Heikkinen, paikka. Hirsijärvi, ei paikkaa…” Parissa minuutissa homma on ohi. Lähtijöiden määrä on kaikille järkytys. Toiset alkavat selvitellä irtisanomispakettien suuruutta. Toiset miettivät onko niitä vielä tarjolla seuraavalla kierroksella.

0 Vastausta “Nimenhuuto”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.