Puhelu

Tänään oli mainio artikkeli Hesarissa. Korporaatiosta paketin saanut kelloseppä Antti Rönkkö oli päässyt henkilökuvaan. Pitää siteerata, kun en itse paremmin osaisi kirjoittaa.

Tiedättehän tunteen: odotat puhelua, jonka toivot tulevan. Samalla tiedät, ettei niin käy. Olo on toiveikas, mutta mieli jo valmis pettymykseen.

Antti Rönkkö odotti kotonaan elokuisena iltana puhelua Nokialta. Yhtiössä olivat jälleen käynnissä yt-neuvottelut, ja työkaverit olivat jo soittoja saaneet. Puhelu kotiin merkitsi, että sai jatkaa töitä kännykkäyhtiössä. Muuten edessä oli lähtöpaketti.

Odotellessaan Rönkkö teki rannekelloa. Kellosepän koulutuksen saanut mies oli jo viisi vuotta suunnitellut omaa, käsityönä tehtävää taidonnäytettä.

Pöydällä lepäsi nyt lähes valmis koekappale. Rönkkö oli pitkään miettinyt, että tätä hän haluaisi tehdä: kokeilla taitojaan äärirajoille saakka.

Ilta pimeni, eikä puhelin soinut.

Olin tässä samaisessa tapauksessa langan toisessa päässä. Monta puhelua soitin, mutta vielä useampia jäi soittamatta.

No, yt-prosessin tiet ovat tuntemattomat ja helppoa tapaa kertoa huonoja uutisia ei ole vielä keksitty. Tällä kertaa valittiin puhelu jota ei tullut. Seuraavana päivänä suoritettiin nimenhuuto. Aikaisemmin on kokeiltu myös tekstariherätystä.

0 Vastausta “Puhelu”


Kommentit ovat tällä hetkellä pois käytöstä.